Reforma habitatge unifamiliar adossat a Comarruga

La intenció dels nous propietaris d’aquest habitatge era reformar-lo totalment amb un pressupost mesurat però sense renunciar a realitzar aquelles intervencions que proporcionessin una millora en les condicions de funcionalitat i relació d’espais.

Partíem d’un habitatge amb una cuina molt petita i fosca allunyada de la sala menjador, dos banys petits i 5 estances de diverses mides.

Reforma Comarruga Reforma Comarruga

El que feia fosca la cuina era un traster que s’interposava entre aquesta i la façana principal, impedint que la cuina pogués tenir finestra directa a l’exterior i per tant, també estava mal ventilada. En aquest traster s’hi acumulaven un àmbit de safareig i aparells d’instal.lacions.

Reforma Comarruga

A la façana posterior hi havia dues petites terrasses porxades, encabides en la construcció, de manera que quedaven poc assoleiades i no convidaven a estar-s’hi. Ambdues s’incorporen a la superfície interior de l’habitatge.

Reforma Comarruga

En la intervenció que realitzem, s’enderroca el traster anterior i la majoria d’envans de planta baixa. La cuina, que ara compta amb una amplia finestra a la façana principal, "vigila" l’entrada, i s’amplia fins a connectar-se amb el nou àmbit de menjador generat, relacionat alhora amb la sala. Des de la sala es dona sortida a una terrassa posterior ben assoleiada.

Reforma Comarruga

A l’entrada de la casa es reorganitza el rebedor i es col.loca un bany amb finestra alta i vidre glaçat. El bany tindrà llum, ventilació i privacitat.

El resultat de la planta primera ha estat dos dormitoris, cadascun amb bany propi. El dormitori principal compta també amb vestidor, i el bany podrà ventilar-se a través d’aquest. La porta que els comunica s’ha col.locat de vidre glaçat per obtenir llum natural.

L’enderroc del traster ha facilitat l’adequació de la terrassa existent, contribuïnt a millorar l’aspecte de la façana principal.

Totes les fusteries exteriors es canvien, i quan ha calgut, s’han modificat les seves dimensions.

Aprofitant l’amplitud de l’ull d’escala, s’ha dissenyat una barana-moble o moble-barana que contribueix a entendre la casa com un tot. .

La cuina s’ha estudiat per fer-la el més funcional possible, incorporant una zona d’office i una serie d’armaris on es col.loquen certs aparells d’instal.lacions que queden fàcilment accessibles.

El banys també es cuiden amb detall.

I a la sala, l’element separador de l’àmbit menjador, tram de paret de càrrega, es dissenya com un moble més, de la mateixa manera que la llar de foc.



Situació: Comarruga (El Vendrell)

Promotor: privat

Projecte: 2017

Construcció: 2018

Superfície construïda: 207 m2