Habitatge unifamiliar al Francàs

L'habitatge es situa en un emplaçament totalment pla que havia estat anteriorment una pista de tennis. La nova construcció s’adossa a una edificació auxiliar de garatge que passa a formar part de l’habitatge resultant.

La casa, tot i no ser de grans dimensions -170m2 repartits en dues plantes-, és espaiosa i les seves estances d’una mida adequada.

Casa Francas

Gràcies al doble espai central i a l’escala interior, lleugera, situada en aquest doble espai, els recorreguts dins la casa són mínims i totes les estances queden comunicades visualment entre elles.

Tot és a prop, en un mateix punt, però alhora independent. Amb la mateixa intenció, la cuina i el dormitori principal tenen portes corredisses amples, que un cop obertes, relacionen encara més aquestes estances amb la resta de la casa.

Casa Francas Casa Francas

Els propietaris desitjaven una casa molt lluminosa, de manera que les obertures a façana són de dimensions agraïdes allà on és possible captar més llum i allà on la relació amb l’exterior és important.

Casa Francas Casa Francas
Casa Francas
Casa Francas Casa Francas
Casa Francas

A tot el llarg del passadís de la planta superior es construeix un lluernari, emfatitzant encara més l’entrada de llum. Gràcies a les dimensions i situació de les diferents obertures, l'habitatge gaudeix de molt bona ventilació.

Casa Francas Casa Francas
Casa Francas
Casa Francas Casa Francas

Situació: El Vendrell

Promotor: privat

Projecte: 2005

Construcció: 2006 – 2007

Superfície construïda: 170 m2